Jégszer

2400 Ft

Azok a vendégeink, akik már kóstoltak jégbort, egymástól függetlenül többen is mondták, hogy ez a bor olyan, mint a jégbor. Mivel akkor még nem volt elnevezve, így lett belőle JÉGSZER, ami egy szójáték: JÉG – bor – SZERű. A Jégszer igazából nem jégbor, hanem ízében, illatában és zamatában talán a jégborra emlékeztető különlegesség. Nálunk a klíma nem alkalmas a jégbor készítésre, itt 10 évente egyszer van olyan hideg, hogy megfagyjon a szőlő. A különlegességünk a szamorodnihoz és az aszúkhoz hasonló módon, kisméretű tölgyfahordóban érlelődik. Ennek köszönhetően felerősödtek az oxidatív érlelésből származó aszalt gyümölcsös és túlérett gyümölcsökre emlékeztető íz-és illatjegyek.

Mihez ajánljuk?

Libamáj, kacsamáj, kéksajtok és desszertek.

Kategória:
Share

További információk

Tömeg 1 kg