';
side-area-logo

KÜLÖNLEGES BOROK

Különlegességeink előállítása

Az alapbor készítésével kezdődik a folyamat, amit aztán aromatizálunk, fűszerezzünk (mindegyik fajtánál más a recepttúra és az érlelési technológia, valamint időtartam is), és így érleljük együtt fahordókban legalább 6 – 8 hónapig.

Az első receptúra vendégek felől érkező pozitív fogadtatásának köszönhetően merítettük a bátorságot újabbak megalkotásához, így évről évre egy-egy újabb ízt vezettünk be kínálatunkba. Ürmösboraink elnevezése sejtetni engedi változatos ízvilágukat.

Fogyasztásuk

Az alkoholfokuk normál bor erősségű – 11-12 alkoholfok körül marad − így jóval könnyedebbek, hamarabb meggyőzi az ember magát arról, hogy „fogyasztóbarát”.
Mivel nem olyan erősségűek, viszont a bennük érlelt fűszerekből és gyógynövényekből kioldódó rostanyagoknak köszönhetően az extrakt tartalmuk megnő, jóval sűrűbbek lesznek. Ezáltal étvágygerjesztőként vagy desszertek és baráti beszélgetések mellé, leginkább 1-2 (fél deciliteres) pohárkával, alkalmi jelleggel szoktuk ajánlani fogyasztásukat, már csak azért is, mert felbontás után hónapokig elállnak.

Új termékeink

ÜRMÖSBOR

A készítésénél felhasznált legfontosabb fűszernövény, az ürömfű (vermutok, abszintok). Emellett természetesen rengeteg egyéb fűszert is tartalmaz, például: rebarbarát, citromhéjat, mustármagot, vaníliát, kamillát, angelikalevelet, fodormentát, borsmentát, gyömbért. Így együtt legalább hat-nyolc hónapig érleltük, és csak ezután palackoztuk ezt a különleges likőrbort.

CSIPKEBOGYÓS BOR

Csipkebogyóval, aszalt csipkebogyóval és fűszerekkel együtt érlelve. Félédes fehérbor. Illatában tutti-frutti, gumicukor és magas C vitamin tartalma miatt a citrusos jelleg dominál, ízében kiegészülve a csipkebogyó finom fanyarságával.

DIÓS BOR

Az alapbor több hónapig továbbérlelve fűszerekkel, gyógynövényekkel és zöld dióval. Ízében – illatában enyhe édeskés diós zamat jellemzi felfedezhetők benne az édeskés diós süteményes jegyek. A kezdeti, szolidan érezhető alkohol íz után, hosszan, selymesen elterülő, különleges diós íz árad szét a kóstoló szájában.

FÜGÉS BOR

Érett fügével, aszalt fügével és fűszerekkel együtt érlelve. Félédes fehérbor. Édes gyümölcs íze mind aszalt, mind friss formájában meghatározó, erőteljes intenzív gyümölcsíz árad szét a fogyasztó szájában. Illatában karamellizált füge dominál, ízében az aszúborokhoz hasonlítható.

JÉGSZER BOR

Azok a vendégeink, akik már kóstoltak jégbort, egymástól függetlenül többen is mondták, hogy ez a bor olyan, mint a jégbor. Mivel akkor még nem volt elnevezve, így lett belőle JÉGSZER, ami egy szójáték: JÉG – bor – SZERű. A Jégszer igazából nem jégbor, hanem ízében, illatában és zamatában talán a jégborra emlékeztető különlegesség.

MANDULÁS BOR

A Mandulás egy félédes fehérbor, amelynek készítésekor az alapbort több hónapig továbbérleljük fűszerekkel, gyógynövényekkel, zöld mandulával és mandula kivonattal, amitől jellegzetes zamatát kapja.

MAZSOLÁS BOR

A borkülönlegesség készítésénél felhasznált legfontosabb fűszernövény az örümfű (vermutok, abszintok). Emellett természetesen rengeteg egyéb főszert is tartalmaz, például: rebarbarát, citromhéját, mustármagot, vaníliát, kamillát, angelikalelvelet, fodormentát, borsmentát, gyömbért. Így együtt legalább hat-nyolc hónapig érleljük és csak ezután palackozzunk ezt a különleges likőrbort.

MÉZES-ALMÁS BOR

Mézzel, almával és fűszerekkel együtt érlelve. Félédes fehérbor, kicsit almás pités. Ízében, illatában almás kalácsra, puszedlire, almakompótra emlékeztet.

ASZALT SZILVÁS BOR

Érett szilvával, aszalt szilvával és fűszerekkel együtt érlelt félédes vörösbor. A szilvából nagyon finom lekvár készíthető és jól aszalható, ezért az aszalt szilvában is megvan az, ami a friss gyümölcsben, csak koncentráltabban. Illatában aszalt szilva és szerecsendió, ízében fahéjas, cukros, szilvás gombóc és pirított zsemlemorzsa érezhető.